Vind de beste mediator voor jouw situatie

Gratis & vrijblijvend

Wat is er belangrijk als je met mediation start?

Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Het lastige aan een conflictgesprek is vaak dat beide partijen het vertrouwen in elkaar volledig kwijt zijn. Om een goed gesprek mogelijk te maken is het zaak dat er enig vertrouwen opnieuw wordt opgebouwd. Vandaar dat mediationgesprekken vertrouwelijk en geheim zijn, dit houdt in dat er sprake is van geheimhoudingsplicht voor alle betrokken partijen en alle notulen, overeenkomsten en uitkomsten.


Mediation is geen verplichting

Mediation is vaak een goede manier om een oplossing te vinden. Echter, wanneer iemand niet mee wil doen aan een mediationgesprek is het niet mogelijk om diegene te dwingen. Mediation is altijd vrijwillig. Wanneer je dus gevraagd wordt voor een mediationgesprek heb je altijd het recht om te weigeren.

Waarom schakel je een mediator in?

Zowel bij conflicten tussen jou en de werknemer als bij conflicten tussen werknemers onderling kan een mediator een uitkomst zijn. Een bemiddelaar houdt namelijk rekening met de belangen van alle betrokken partijen en zorgt dat iedereen zijn of haar zegje kan doen. Samen wordt er vervolgens gezocht naar een oplossing. Een oplossing die voor iedereen goed werkt.

Adresgegevens

Keizersgracht 560-4

1017 EM Amsterdam, Nederland


KvK: 70488134

Contact

Tel: 085 – 079 7050


Algemeen: algemeen@dezaak.nl

Advies: support@dezaak.nl

Redactie: redactie@dezaak.nl

Volg ons

© MijnZaak Powered by Docbldr