020 - 3032631

ma - vrij: 9:00 - 17:30

Ontvang de voordeligste payroll prijsopgave voor zzp'ers & MKB

Vul hieronder de gegevens in voor je aanvraag

100% vrijblijvend | Laagste prijs

100% vrijblijvend | Al 783 x aangevraagd

We gaan zorgvuldig met de gegevens om. Bij verzenden ga je akkoord met het privacy statement

Bespaar tijd op jouw administratie

Gespecialiseerd in ZZP'ers & MKB

Binnen 24 uur reactie

Zorgvuldig uitgekozen partners

Vind snel een vakkundig payrollbedrijf

''Helder en duidelijk. Mijn vragen beantwoord en daarop snel de offerte aangepast.''

Martien, Architect

Payrolling: Wat is dat?

Payroll is een Engels begrip en verwijst naar het woord loonlijst. Payroll draait om al jouw personeelszaken. Heb je al personeel of ben je van plan personeel aan te nemen? 


Met gebruik van een payrollpartij worden al jouw personeelszaken overgenomen. Denk hierbij aan het in dienst melden tot het betalen en behouden van de werknemers. Met payrolling komen medewerkers die bij jou werken op de loonlijst van de gekozen payrollpartij. Zo ben niet jij, maar de payrollpartij de werkgever. Het enige wat jij als bedrijf dan nog moet doen is de juiste werknemer vinden en de gewerkte uren doorgeven. Voor dit betaal jij als opdrachtgever een vast, vooraf afgesproken tarief. Zo kan jij zorgeloos werkgeven en zijn al jouw personeelszaken goed geregeld.

Payrolling

Payrolling: Wat zijn de voordelen?

De voordelen van payrolling zijn eigenlijk heel eenvoudig: Tijd, gemak, minder risico's, meer flexibiliteit.

Benieuwd naar jouw payrolling mogelijkheden?

Payrolling: Oók voor zzp'ers

 Je zou misschien nu denken dat payroll alleen voor bedrijven met personeel interessant is, maar niets is minder waar. Payrolling kan namelijk ook een handige optie zijn voor zzp'ers om minder bedrijfsrisico's te lopen. Wat zijn de voordelen dan precies?

1. Meer sociale zekerheid

Ondanks alle voordelen van zzp'er zijn, heb je helaas ook te maken met onzekerheden. Heb jij even geen opdrachten of ben je een tijd ziek? Met payrolling ben je, net als een werknemer in loondienst, verzekerd voor de Werkloosheidswet, de Ziektewet en arbeidsongeschiktheid én bouw je ook automatisch pensioen op zodat jij zorgeloos van je oude dag kan genieten.

2. Ontvang snel je geld

Moet jij ook vaak wachten op je geld door lange betaaltermijnen? Met payrolling geef je eenvoudig het aantal gewerkte uren door aan het payrolling bedrijf en word je vaak al binnen een paar dagen uitbetaald. Ongeacht of en wanneer jouw opdrachtgever de factuur betaalt.

3. Geen administratie

Geen schele ogen meer door het verwerken en berekenen van alle cijfers of uren kwijt zijn aan het versturen van facturen. Een payrolling bedrijf neemt jouw financiële administratie volledig uit handen, waardoor jij geen omkijken meer hebt naar het debiteurenbeheer. Handig toch?

Payrolling: Tarieven

Als je gebruik maakt van payroll betaal je een vaste prijs per gewerkt uur. Dit bedrag is een combinatie van het brutosalaris van de werknemer en de omrekenfactor die met het desbetreffende payrollbedrijf is afgesproken. Deze omrekenfactor bestaat uit alle onderdelen van je personeelskosten. Verschillende bedrijven hebben verschillende elementen die zijn inbegrepen. 


Voorbeelden van deze elementen kunnen zijn:

  • Vakantiedagen van uw medewerker
  • Vakantiegeld van uw medewerker
  • Uw cao
  • Afdracht sociale lasten ( De WW, ZW, WAO en WIA)
  • Kosten arbodienst
  • Juridische kosten
  • Aanvullende verzekeringen
  • Pensioenkosten van uw medewerker

Je ziet dus dat de payrolling kosten per bedrijf anders kunnen zijn door de verschillende elementen die het bedrijf dekt. Dit kan ook in je voordeel zijn, als kleine onderneming zullen je kosten een stuk lager uitvallen dan bij een grote onderneming. Als grote onderneming met veel mensen in dienst die meer dan modaal verdienen zullen de payrolling kosten een stuk hoger uitvallen. Hieronder staat een rekenvoorbeeld uitgewerkt.


Rekenvoorbeeld

Bruto uurloon van uw medewerker * omrekenfactor = payrolltarief

€12,- per uur * 1,45 = €17,40 per uur


Het vergelijken van payrollbedrijven is daarom erg cruciaal, elk payroll bedrijf biedt een andere omrekenfactor en inbegrepen kosten aan. Door te vergelijken kan jij het payroll bedrijf vinden dat het best aansluit op jouw bedrijf voor de voordeligste prijs.


Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

"Payroll is lastig vergelijken, via De Zaak kwamen wij in contact met de juiste partij."

"Wij houden ons graag bezig met onze core-business, dat laten we anderen ook graag doen!”

Pim Verveen

Christian de Kok, CleverIT

ONDERNEMERS ONDER ELKAAR

NOG MEER VOORDEEL IN JE MAILBOX?

POPULAIRSTE DIENSTEN

De Zaak geeft je eenvoudig toegang tot alle praktische informatie die je als ondernemer nodig hebt met ons magazine, onze website, jouw ondernemersprofiel in MijnZaak en het telefonische advies.

OVER ONS

© 2020 De Zaak B.V. | Algemene voorwaarden

Schrijf je nu in voor De Zaak Voordeel en ontvang de beste deals voor jou!