Vergelijk direct de beste pensioenaanbieders

Gratis & vrijblijvend

Waarom pensioen regelen?

Als je druk bezig bent met ondernemen, dan schiet nadenken over een goed pensioen voor later er nog wel eens bij in. Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers: de AOW, het werknemerspensioen en de eigen pensioenopbouw. Ondernemers kunnen alleen in de laatste pijler sparen voor extra pensioen bovenop de AOW. Met aanvullend pensioenopbouw kan je het inkomen realiseren dat na pensionering aansluit bij je wensen.

Wat is er belangrijk als je met pensioenopbouw start?

Bepaal je pensioenleeftijd

Op welke leeftijd wil je stoppen met ondernemen? Als je 60 bent, op je 65ste of pas als je ‘erbij neervalt'? Probeer een streefleeftijd vast te stellen. Dit geeft je richting aan een pensioenplan.


Bepaal je benodigde inkomen

Wat zijn jouw pensioendromen? Een wereldreis maken, een boot kopen of gewoon lekker leven? Bepaal vervolgens hoeveel inkomen je na je ondernemerscarrière maandelijks nodig hebt om dit te realiseren.


Verschillende mogelijkheden

Je kan je pensioen opbouwen via een lijfrente bij een verzekeraar of een bank of gewoon zelf sparen of beleggen. Zet de mogelijkheden op een rijtje en praat over de verschillende opties om erachter te komen welke vorm bij jou past.

Adresgegevens

Contact

Volg ons

Keizersgracht 560-4

1017 EM Amsterdam, Nederland


KvK: 70488134

Tel: 085 – 079 7050


Algemeen: algemeen@dezaak.nl

Advies: support@dezaak.nl

Redactie: redactie@dezaak.nl

© MijnZaak Powered by Docbldr